Intervju med Åsa Enström

2011-10-10

Hon ser på sitt uppdrag ur ett rättsligt perspektiv, är jurist i botten och vill slåss lite extra för upphovsrätten.

 

Som ledamot i Musikförläggarnas styrelse, vad är din huvudsakliga uppgift?
– Jag har ingen speciell uppgift att ansvara för i styrelsen, men försöker vara behjälplig och engagera mig överlag. Som ledamot tar vi ju alla ställning i olika frågor och min juridiska bakgrund och min branschkunskap utifrån det rättsliga perspektivet är min styrka. Att jag är kvinna och i det yngre skiktet i styrelsen ger också ett bra perspektiv.

 

Varför är Musikförläggarna viktiga för sina medlemmar, tycker du?
– Otroligt viktig informationskälla för medlemmarna och lösare/medlare av gemensamma problem för musikförlagsbranschen. SMFF har också en viktig roll att vara ansiktet utåt för förlagen. Jag har innan jag blev medlem i styrelsen som förlagsanställd haft mycket support och hjälp av Musikförläggarna genom åren, så det är kul att få ge något tillbaka nu!

 

Finns det något du vill förändra, utveckla eller på annat sätt jobba lite extra för?
– Jag jobbar gärna extra för upphovsrätten!

—————————–

FAKTA

Namn: Åsa Enström

Ålder: 38 år

Arbetar till vardags som: General Manager för BMG Chrysalis i Stockholm.

Startade karriären inom musikförlagsbranschen: 2001 på Swepop AB dba Tom Bone Music som Legal Counsel.

Lyssnar på just nu: Alltid Brad Paisley, men just nu mest Bon Iver.