Intervju med Magnus Larkeryd

2012-01-30

Magnus Larkeryd är det fullständiga namnet, men alla känner honom som Lärkan. Han har snart varit i förlagsbranschen i tjugo år. Till vardags är han VD på Peermusic AB. Han är även ledamot i Musikförläggarnas styrelse och representerar Musikförläggarna i styrelsen för Export Music Sweden.

 

Hej Lärkan! Till att börja med: grattis till alla åtta bidragen som Peermusic har med i Melodifestivalen 2012 – hur känns det?
-Tack, ja det är jättekul! Tror att vi har en bra chans att vinna i år med bla Danny Saucedo och Loreen. Tv styr ju väldigt mycket idag vad folk väljer att lyssna på, så tävlingen är viktig för upphovsmännen, speciellt då de mest framgångsrika låtarna från tävlingen även får ett långt ”radioliv”.

– Sen är det ju ett väldigt roligt spektakel att följa på plats, vintern blir lite roligare!

 

Du är ledamot i Musikförläggarnas styrelse. Hur ser du på detta uppdrag?
– Det är ett väldigt viktigt uppdrag – att kunna vara med och påverka i en bransch som har förändrats så extremt de senaste åren är både intressant och kul. Det är en bra bredd i styrelsen och även fast vi är i samma bransch så har vi olika erfarenheter och bakgrunder som gör att vi kompletterar varandra väldigt bra.

 

Vad tycker du som förläggare att Musikförläggarna i första hand ska hjälpa sina medlemmar med?
Att vara en samlande instans för information och rådgivning samt att vara ett språkrör för alla förlag. Musikförläggarna är också en väldigt viktig remissinstans i musikbranschen.

—————————–

FAKTA

Namn: Magnus ”Lärkan” Larkeryd

Ålder: 38 år

Arbetar till vardags som: VD för Peermusic i Norden.

Lyssnar på just nu: Markus Krunegårds kommande skiva.