Mauro Scocco får Musikförläggarnas hederspris
2015.10.28
Mauro Scocco får Musikförläggarnas hederspris

Musikförläggarnas hederspris 2015 tilldelas kompositören och artisten Mauro Scocco för betydande insatser under lång tid i svenskt musikliv. Mauro har i över trettio år delat sin fantastiska låtskatt med oss, något som satt djupa och eviga spår. Med över 800 registrerade verk hos Stim är han också en av våra mest produktiva låtskrivare. Priset delas ut på galan Musikförläggarnas Pris fredagen den 6 november på Berns Salonger i Stockholm.  

– Jag är väldigt glad och hedrad över att få det här priset som i mitt tycke är ett av de tyngsta man kan få idag som kompositör av populärmusik. Att det sen är den roligaste musikgalan och branschfesten numer gör det ju inte sämre på något sätt, säger Mauro Scocco.

Musikförläggarnas hederspris delas årligen ut av branschorganisationen Musikförläggarna och tillfaller en eller flera musikskapare som gjort betydande insatser under lång tid i svenskt och/eller internationellt musikliv samt tjänat som extraordinär inspirationskälla. Mottagaren utses av Musikförläggarnas styrelse.

Årets motivering: Det är någonting med dig som gör någonting med oss. Kanske är det den där rytmen av alla ensamma hjärtan, att du får stjärnorna att sjunga i kör, en Medicus Amor, som får oss att längta och drömma om en annan värld. Du har delat din fantastiska låtskatt med oss i över trettio år nu – vi tror att du förstår att det satt djupa och eviga spår. Musikförläggarnas hederspris 2015 tilldelas Mauro Scocco.

Precis som förra året får mottagaren av hederspriset 25 000 kronor att ge vidare till en speciell talang som han eller hon gärna vill sätta fokus på. Vem som är Mauros val avslöjas i samband med prisceremonin på Berns Salonger den 6 november.

Musikförläggarnas hederspris har tidigare år delats ut till Monica Dominique, Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Per Gessle, Robert Broberg, Sven-David Sandström, Thore Skogman, Georg Riedel, Carl-Bertil Agnestig, Povel Ramel och Benny Andersson & Björn Ulvaeus.

Foto: Pär Wickholm