2011.09.22
3 485 sökte till Melodifestivalen

I förrgår, 20 september, klockan 23.59 stängdes uppladdningen för låtar till Melodifestivalen 2012. Då hade 2 915 bidrag till ordinarie tävling och 570 till Webbjokern laddats upp.

- Vi gläder oss åt ökningen av antalet inskickade bidrag till Webbjokern och att vi totalt sett fortsätter att ligga på en mycket hög nivå i antal och kvalitet. Det är smickrande och visar på Melodifestivalens stora betydelse för ny svensk musik, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2012.

Nu ska en tävlingsjury välja ut 16 låtar av de bidrag som skickats in till ordinarie tävling. Ytterligare 15 bidrag specialinbjuds till Melodifestivalen 2012 av SVT. Dessa kan komma såväl utifrån som från ordinarie tävling och Webbjokern. Sammanlagt tävlar 32 bidrag i Melodifestivalen 2012.

- Det är fantastiskt kul med engagemanget, men den höga siffran har inget egenvärde i sig. Det är kvaliteten på låtarna som är det intressanta. Utifrån det vi har hört hittills så känns det oerhört bra, jag kan utlova en fantastisk hitparad i vinter, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen 2012.

Måndag 3 oktober startar årets webbjokertävling på svt.se. Webbjokern är kraftigt förändrad i år och är en miniversion av den stora Melodifestivalen med fyra deltävlingar och final på svt.se, samt en vinnare istället för två. Till skillnad från förra året kan man endast rösta en gång per telefonnummer och vecka. För mer information om reglerna, gå till www.svt.se/melodifestivalen.