ABBA The Museum och UNICEF samarbetar för unga flickors rättigheter
2014.11.19
ABBA The Museum och UNICEF samarbetar för unga flickors rättigheter

ABBA The Museum och UNICEF Sverige har inlett ett nytt långsiktigt samarbete kring ABBA:s låt Chiquitita för att samla in mer pengar till stöd för unga flickor i världen. Samtliga ABBA-medlemmar; Frida Lyngstad Reuss, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus ställer sig bakom samarbetet och donerar hela sin royalty för Chiquitita, både som artister och upphovspersoner. Även musikförlaget Universal Music Publishing och musikbolaget Polar Music skänker sina intäkter från låten.

Samarbetet innefattar olika aktiviteter både på museet och digitalt, bland annat lanseras initiativet pressplaytogive som gör det enkelt att skänka pengar genom att man lyssnar på låten via tjänster som till exempel Spotify, iTunes och Youtube. För att nå ut till ännu fler lyssnare kommer ABBA The Museum att bjuda in flera kända artister att tolka Chiquitita. Först ut är låtskrivaren och artisten Laleh. Lyssna på hennes version HÄR.

– Med vårt nya initiativ vill vi göra det enkelt att ge en gåva och samtidigt sprida budskapet om barns rättigheter, säger Véronique Lönnerblad, generalsekreterare på UNICEF Sverige.

– Jag tycker att Chiquitita kan tjäna som symbol för alla de flickor och unga kvinnor runt om i världen, som förmenas sin rättmätiga plats i samhället. Vi kan hjälpa dem till utbildning, så att de kan stå upp mot kulturellt eller religiöst betingade patriarkat, som vill hålla dem nere, säger Björn Ulvaeus. Laleh vet vad jag menar och jag är stolt och glad att hon ställt upp med sin fina version av Chiquitita.

Läs mer här: http://pressplaytogive.com/