Alan Walker till Sony/ATV
2016.12.07
Alan Walker till Sony/ATV

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har kontrakterat den norska låtskrivaren, producenten och DJ:n Alan Walker i ett världsomfattande avtal.

Alan Walker har stått för ett av årets största Skandinaviska genombrott med låten ”Faded” - en låt som legat #1 på flera listor runtom i världen, sålt i över 9 miljoner exemplar och streamats över 550 miljoner gånger på Spotify. När Spotify nyligen listade de mest streamade låtarna globalt placerade sig ”Faded” på topp 10.

Sony/ATV:s kontrakt med Walker - som inkluderar låten ”Faded” - är ett resultat av företagets europeiska A&R-team, en unik set up som har initierats för att kunna hjälpa låtskrivare från hela Europa att nå sin fulla internationella potential. Några av de många framgångar som teamet har stått för är Avicii, Kygo och Martin Solveig. Teamet leds av Guy Moot, UK Managing Director and President European Creative på Sony/ATV.

– Vi är väldigt glada över den här signingen. Alans genombrott har varit fantastiskt och han har tagit enorma kliv som artist och låtskrivare under det här året. Vi ser väldigt mycket framemot att jobba nära Alan, Gunnar och deras fantastiska team och att få bidra till Alans musikaliska värld. Nästa år kommer att bli väldigt spännande, säger Johnny Tennander, VD Skandinavien och Senior Vice President A&R Europe.

– Vi är både tacksamma och spända inför att inleda vad vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete med Sony/ATV. Med grund i våra matchande ambitioner för det kreativa arbetet kring Alan Walker är vi säkra på att vi kommer att nå våra gemensamma mål för 2017 och för framtiden. Vi skickar vår största tacksamhet till Johnny Tennander, Guy Moot och resten av Sony/ATV-gänget för att det här gick i lås, säger Gunnar Greve, Alan Walkers manager.

Alan Walker är just nu aktuell med sin nya singel ”Alone”, en låt som han skapat tillsammans med Sony/ATV:s låtskrivare Noonie Bao. Låten gick efter två dagar upp som 1:a i Norge och klättrar just nu upp för listorna runtom i Europa.

På bilden från vänster: Johnny Tennander, Alan Walker och Gunnar Greve.