Anette Hökengren ny ledamot i Musikförläggarnas styrelse
2016.12.05
Anette Hökengren ny ledamot i Musikförläggarnas styrelse

På Musikförläggarnas extra föreningsstämma i fredags valdes Anette Hökengren in som ny ledamot i Musikförläggarnas styrelse. Till vardags arbetar hon som General Manager på Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.

– Det ska bli intressant och spännande att få vara med och påverka hur framtidens musikförlag ska se ut. Jag hoppas kunna bidra med min långa och breda erfarenhet inom olika områden i musikbranschen. Extra värdefull tror jag att min erfarenhet kring licensiering och exploatering av musik till film, reklam, musikaler, etc. är, säger Anette Hökengren.

Anette Hökengren började sin bana i musikbranschen på CBS Records 1980 som assistent på dataavdelningen. Sedan dess har hon jobbat med det mesta som rör administration på både skivbolag och musikförlag (royalty, copyright, ekonomi och business affairs). På Sony/ATV har hon varit sedan år 2000, då hon blev värvad för att utveckla deras synkavdelning. Hon har även en gång tidigare varit ledamot i Musikförläggarnas styrelse.

På frågan om vilka utmaningar som förlagen står inför lyfter Anette fram den snabba digitala utvecklingen.

– Den digitala utvecklingen ställer stora krav på oss förlag att hänga med och anpassa oss efter nya förutsättningar. Vi måste också fortsätta vårt arbete att skapa egna förutsättningar för enkla licensieringsmodeller och se till att de digitala musiktjänsterna betalar en skälig ersättning till rättighetshavare som står i proportion till det värde som musiken har för deras tjänster.

– Föreningens viktigaste uppgift är att göra allt för att bibehålla en stark upphovsrätt som är grunden för vår verksamhet.

Musikförläggarna hälsar Anette varmt välkommen tillbaka till styrelsen.

Vid fredagens extrastämma valdes även ny ledamot i Musikförläggarnas valberedning och ny suppleant i Stims styrelse. I valberedningen ersätter Kattis Bångstad-Balenius från Sony/ATV Anette Hökengren. Och som suppleant i Stims styrelse ersätter Åsa Enström från BMG Scandinavia Lars Karlsson från Warner/Chappell.