Annika Norlin och Teodor Wolgers i låtskrivarsamtal på Bokmässan
2022.09.20
Annika Norlin och Teodor Wolgers i låtskrivarsamtal på Bokmässan

Musikförläggarna bjuder under lördagen på Bokmässan in till ett seminarium om låtskrivande. Vad händer när man sätter musikskapandet i en posthumanistisk kontext och vad betyder det att vara miljövänlig inom kulturen? Det är några av ämnena som kompositören Teodor Wolgers och artisten, låtskrivaren och författaren Annika Norlin (Säkert!) kommer att diskutera med moderatorn – journalisten Christel Valsinger.

Efter två års uppehåll är branschorganisationen Musikförläggarna åter på plats i en monter på bokmässan i Göteborg, samt med ett seminarium på F4-scenen. I år har Musikförläggarna bjudit in Teodor Wolgers och Annika Norlin, som båda har behandlat den rådande klimatkrisen i sina låttexter, till ett samtal om hur man kan tänka kring miljö och klimathot kopplat till musikskapande.

I Musikförläggarnas monter, B05:62, säljs noter från musikförlagen Gehrmans Musikförlag, NotPoolen, Notfabriken, Wessmans Musikförlag, Bo Ejeby Förlag och Musikskolan.se. Medverkande i år är även Svensk Musik som har med sig utvalda verk, bland annat svenska operaduetter- och arior samt musik av Lars Gullin.

Seminariet, med Teodor Wolgers och Annika Norlin om posthumanistiskt låtskrivande, hålls på F4-scenen, lördagen den 24 september kl 12.45-13.30. Samtalet leds av journalisten Christel Valsinger. Läs om seminariet i Bokmässans program:
https://bokmassan.se/programs/latskrivande-for-en-posthuman-varld/

Om Teodor Wolgers

Teodor Wolgers har med sitt debutalbum Distractions In A Capitalist World berört ämnet om hur vi människor ständigt blir distraherade av all konsumtion som vi utsätter oss för. Läs mer här: https://www.teodorwolgers.com/biography

Om Annika Norlin

Annika Norlin är Säkert! och Hello Saferide med hela svenska folket samt Augustpris-nominerad författare. I verket Arktiska Oceanen, som är en musikalisk tolkning av hennes känslor kring klimathotet, talar Annika Norlin om en plötslig och intensiv klimatångest.

Läs mer här: https://www.annikanorlin.com

 

Anordnas med stöd av Stim Forward Fund.