Årets nominerade till Roygalan och ”Bästa musik i reklamfilm”
2019.10.03
Årets nominerade till Roygalan och ”Bästa musik i reklamfilm”

Vinnarna av årets Roygala koras på Cirkus i Stockholm den 24 oktober. I år arrangerar Film&TV-Producenterna galan för sjuttonde gången och för femte året i rad delar Musikförläggarna, tillsammans med Ifpi, ut priset till årets bästa musik i reklamfilm.

- Nu har Roygalans jury fått säga sitt och en dryg veckas intensivt juryarbete är över. Även i år i har en fin lista på nominerade bidrag vuxit fram. Vi är tacksamma att så många duktiga, upptagna branschkunniga människor tar sig tiden att bedöma och diskutera och vända och vrida på reklamfilmerna som producerats under året som gått säger Jenny Pihl, projektledare för Roygalan.

Årets nominerade i Sveriges bästa musik i reklamfilm:
Pump up the Jam feat. Dolph Lundgren för Volvo Construction Equipment, låten är skriven av Manuela Kamosi & Thomas De Quincay (Universal Music Publishing) och framförs av Technotronic.

Komma hem (låda låda låda) för SBAB
Låten är skriven av Alexander Kronlund, Björn Gustafsson & Max Grahn (Wolf Cousins/Warner Chappell Music) och framförs av Björn Gustafsson feat. Julia Frej. Text arbetades fram i nära samarbete mellan reklambyrå, produktionsbolag, kund samt Björn Gustafsson.

God stressfri jul för Clas Ohlson
Låten är skriven av Hugh Martin/Ralph Blane (Sony/ATV Music Publishing) och framförs av Music Super Circus.

De nominerade i alla Roygalans kategorier finns här.

Juryn i Bästa musik i reklamfilm finns här.