Beatrice Eli får Musikförläggarnas stipendium 2014
2014.10.22
Beatrice Eli får Musikförläggarnas stipendium 2014

Låtskrivaren och artisten Beatrice Eli (Sony/ATV), som idag släpper sitt debutalbum ”Die Another Day”, tilldelas i år Musikförläggarnas stipendium om 25 000 kronor. Stipendiet delas årligen ut av Musikförläggarna och syftar till att uppmärksamma en ung låtskrivartalang i början av karriären.

– Det känns högtidligt och riktigt på något sätt, ett erkännande som det går att ta på. Jättekul. Nu ska jag börja betala tillbaka alla lån jag har till folk. Och kanske köpa några nya pluggar till mitt Logic, säger Beatrice Eli.

Per Sinding-Larsen från Sveriges Television och Linda Nordeman från Sveriges Radio P3 har, i samråd med Musikförläggarnas styrelse, valt ut årets stipendiat. Deras motivering lyder:

– Vi vill välkomna en efterlängtad, men ny ikon. En som befriar popmusiken, gör den både spännande och angelägen igen - på alla dess plan. En som skriver texter om mod, sorg, åtrå och sex samt komponerar sånger som både kan vara smarta, stora och mäktiga eller underskönt vackra ballader. Vi vill välkomna en stark röst som är rättfram och som tar en självklar plats på scen. Musikförläggarnas stipendium 2014 går till en nyligen albumdebuterande kompositör och artist som jobbar gränslöst och kompromisslöst framåt - Beatrice Eli.

Stipendiet delas ut på galan Musikförläggarnas Pris fredagen den 7 november. Läs mer här: www.musikforlaggarnaspris.se

Foto: Märta Thisner