2017.03.20
CTGA och EKKO Music Rights Europe till Kobalt

Kobalt Music har slutit ett exklusivt globalt administrationsavtal med musikförlagen Culture Technology Group Asia (CTGA) och EKKO Music Rights Europe.

I samarbete med den koreanska musikbolagsjätten SM Entertainment har den svenska musikförlagsveteranen Pelle Lidell och hans norska kompanjon Robin Jenssen startat musikförlaget EKKO Music Rights Europe. Med bas på Södermalm i Stockholm kommer EKKO att verka globalt som musikförlag. Ett kontor och en inspelningsstudio har även öppnats i Los Angeles tillsammans med musikproducenten Dominique Rodriguez.

Huvudkontoret i Seoul, Korea leds av Chris Lee (CEO) och Johan Chung (GM). Ytterligare kontor i andra territorier är under uppbyggnad.

EKKO Music Rights är resultatet av en affärsidé som kläcktes av SM Entertainments grundare och styrelseordförande, Soo Man Lee. Hans vision om att starta ett oberoende och globalt musikförlag har nu blivit verklighet.

Sedan april 2016 har bolaget placerat över 300 låtar för inspelning och utgivning runtom i världen. Bland annat har Ricky Martin (Sony Music) fått en stor hit med Vente Pa ’Ca som EKKO Music Rights Europe placerat. Sedan releasen i september 2016 har Vente Pa ’Ca nått förstaplatsen i 14 länder, toppat Billboards Latin Airplay, Latin Hot Songs och Tropical Airplay, sålt multiplatina, visats över 600 miljoner gånger på YouTube samt streamats över 140 miljoner gånger.

EKKO har haft ytterligare fem listettor till dagens datum.