De svenska skivbolagen och musikförlagen startar ny klubb
2016.04.08
De svenska skivbolagen och musikförlagen startar ny klubb

Den 17 maj startar Off the Record, ett nytt samarbete mellan Ifpi Sverige, som representerar skivbolagen och Musikförläggarna, som representerar musikförlagen och deras låtskrivare. Syftet är att skapa en mötesplats som ger utrymme för spännande samtal, aktuella diskussioner och nätverkande. Off the Record kommer också presentera ny svensk musik på en livescen. Klubben kommer att arrangeras två till tre gånger årligen på det snart nyöppnade hotellet Haymarket (Scandic) vid Hötorget i Stockholm.

- Skälet till att vi gör den här satsningen är för att skapa en mötesplats som saknats och som blandar intressanta samtal med ny musik, säger Johan Malmberg, kommunikationsansvarig på Musikförläggarna.

- Off the Record kommer bestå av ett till två samtal kring aktuella ämnen som händer inom musikbranschen samtidigt som vi har en livescen där vi presenterar ny svensk musik. Genom att ta upp relevanta ämnen och frågeställningar hoppas vi kunna föra branschen framåt. Vi vill också nätverka med resten av musikbranschen och närliggande intressenter som exempelvis reklam/mode/dataspelsbranschen och film/TV, säger Lisa Cronstedt, Kommunikations- och marknadschef på Ifpi Sverige.

Off the Record arrangeras av Musikförläggarna, som representerar de svenska musikförlagen och deras låtskrivare, samt Ifpi Sverige, som representerar skivbolagen. Projektledare för klubben är Grandins Flying Circus.

Mer information och personliga inbjudningar kommer att skickas ut i slutet av april.