2012.01.31
Det våras för musikförlagen - dags för Mello!

Årets Melodifestival brakar snart loss med första deltävlingen i Växjö den 4 februari. Nytända stjärnor, luttrade estradörer och förväntansfulla låtskrivare fördelade över fyra deltävlingar, Andra chansen och final ska ge TV-publiken årets största musikunderhållning. Eller har Mello spelat ut sin roll? Musikförlagen har som alltid huvudrollen bakom maskineriet och årets upplaga levererar bidrag från tretton svenska förlag. Bland toppnoteringarna finns Warner/Chappell Music Scandinavia som är med och representerar åtta av bidragen. Vi fick ett ord med Per Jonsson om dagsformen.

Ni har med åtta bidrag i årets Melodifestival, hur känns det?
- Det känns fantastiskt att ha så många och så bra låtar med i år! Jag tycker att årets bidrag visar den bredd som låtskrivarna hos Warner/Chappell Music Scandinavia besitter. Låtarna har gjort nedslag i flera genrer såsom visa, country, pop, club och rock.

Spännvidden hos årets låtskrivarstall från Warner/Chappell talar kanske för sig själv; här ryms bl.a. Thomas G:son och Abalone Dots, Molly Sandén och Linda Sundblad. Bredden ger en fingervisning om Melodifestivalens dragkraft på vitt skilda musikstilar, som här får chansen att visa upp sig för en mångmiljonpublik.

Hur ser Warner-Chappell på Mellos betydelse för förlagens arbete?
- Melodifestivalen är den största enskilda musikhändelsen varje år i Sverige och är därmed ett väldigt viktigt fönster för oss och våra upphovsmän. De största hitsen under året kommer därifrån.

Du är förstås med på plats och hejar?
- Absolut! Vi kommer att vara representerade i samtliga deltävlingar. Vi är väldigt stolta över våra upphovsmän och vill gärna vara med och stötta dem. Jag tror starkt på årets bidrag och hoppas verkligen att svenska folket kommer att tycka om dem lika mycket som vi gör.

Warner/Chappell representerar nedanstående bidrag. Fullständig lista över alla bidrag, dess låtskrivare och representerande förlag, hittar du här.

Växjö – fredag 4 februari
Euphoria – Loreen (Thomas G:son)
Jag reser mig igen – Thorsten Flinck (Thomas G:son)
På väg - Abalone Dots (Abalone Dots)
Sean den första banan – Sean Banan (Joakim Larsson, Hans Blomberg)

Göteborg – fredag 11 februari
Shout it out - David Lindgren (Fernando Fuentes)

Leksand – fredag 18 februari
Why am I crying - Molly Sandén (Molly Sandén)

Malmö – fredag 25 februari
Goosebumps – Hanna Lindblad (Linda Sundblad)
Land of broken dreams - Dynazty (Thomas G:son)