2014.09.04
Gehrmans Musikförlag förvärvar tryckrättigheter

Gehrmans Musikförlag förvärvar Ehrlingförlagens tryckrättigheter i Nordiska Musikförlagets orkester- och kammarmusikkataloger.

År 2007 förvärvades Warner/Chappell Music Scandinavias orkester-, kammar- och körmusikkataloger inklusive Nordiska Musikförlagets repertoar med verk av bl a Allan Pettersson, Eduard Tubin, Ingvar Lidholm, Sven-David Sandström och Anders Eliasson av Gehrmans Musikförlag. Tryckrättigheterna för Nordiska Musikförlagets katalog har i drygt 25 år ägts av Ehrlingförlagen. Den 30 juni träffades en överenskommelse mellan Ehrlingförlagen och Gehrmans Musikförlag om att tryckrättigheterna i ovanstående kataloger överlåtes till Gehrmans Musikförlag. I förvärvet ingår även förekommande Nordiskautgåvor.

– Vi har diskuterat detta en tid och jag är väldigt glad och tacksam för att vi nu har kommit fram till en överenskommelse. Ehrlingförlagen har dessutom ställt upp på ett fantastiskt sätt för att underlätta överföringen. Gehrmans kan nu ta ett samlat grepp om upphovsmännens verk och utgåvor i Nordiskakatalogen, säger Gunnar Helgesson, vd för Gehrmans Musikförlag.

För information om beställningar och distribution se www.gehrmans.se.