2015.06.18
Gehrmans Musikförlag inleder samarbete med tonsättaren Mats Larsson Gothe

Mats Larsson Gothe har under senare år kommit att bli en av Sveriges mest uppmärksammande tonsättare, inte minst genom framgångarna på Norrlandsoperan med operorna Poet and Prophetess och nu senast Blance och Marie, efter PO Enquists roman. Mats har varit verksam som tonsättare på heltid sedan 1995 och har förutom operor komponerat en mängd orkesterverk, solokonserter och kammarmusik. Han har varit Composer-in-Residence på Norrlandsoperan 2009-2012, säsongens tonsättare hos Västerås Sinfonietta 2014-2015, och har mottagit en rad prestigefyllda utmärkelser som till exempel Lilla Christ Johnson-priset och Bo Wallner-priset.

Samarbetet med Gehrmans Musikförlag innefattar till att börja med Mats två senaste orkesterverk:

Autumn Diary, komponerat för Västerås Sinfonietta och uruppfört den 7 maj i år.

Ur en anteckningsbok. Magnificat, för alt och orkester, som Anna Larsson framförde för första gången tillsammans med Göteborgs Symfoniorkester i december förra året.

Dessutom kommer Gehrmans att förlägga den kommande Symfoni nr 3 som Mats Larsson Gothe komponerar för Kungliga Filharmonikerna och Konserthusets tonsättarweekend som nästa år tillägnas honom.

– Vi ser fram emot att få samarbeta med Mats och önskar honom hjärtligt välkommen till Gehrmans, säger Kristina Fryklöf i ett pressmeddelande.