Hanna ”Yaeger” Jäger tilldelas Musikförläggarnas stipendium 2023 

Fotograf: Lamia Karić

2023.10.30
Hanna ”Yaeger” Jäger tilldelas Musikförläggarnas stipendium 2023 

Hanna ”Yaeger” Jäger [Kobalt Music Publishing] är låtskrivaren och artisten som har hänfört publik och branschexperter världen över. ​​Hon har hyllats av internationella magasin som Billboard, Nylon Japan och Australiens största radiokanal Triple J, samt blivit utnämnd till Framtidens Artist av P3. Nu tilldelas hon Musikförläggarnas stipendium 2023.

Musikförläggarnas stipendium delas årligen ut av en oberoende jury i syfte att uppmärksamma en ung låtskrivartalang i början av karriären. Årets stipendiejury består av Johanna Eriksson, chefredaktör på Gaffa och Fumi Amao, Artist & Label Partnerships Manager på Spotify. 

Delar av juryns motivering till att Hanna ”Yaeger” Jäger tilldelas stipendiet lyder: Genom sin konstpop, lyriska skicklighet och framstående samarbeten har hon cementerat sin position som en av landets mest lovande musikskapare.” Juryn framhåller också att de väntar ivrigt på vad denna talangfulla musikskapare kommer att erbjuda oss i framtiden.

– Jag har aldrig spelat några instrument egentligen, så allt började ju med text och melodi för mig. Jag och mina notebooks på mitt rum. Att få ett stipendium för att få fortsätta göra just det känns därför extra speciellt. Och ärligt talat hade stipendiet nog inte kunnat komma mer lägligt än just nu. Tack Musikförläggarna, säger Hanna ”Yaeger” Jäger. 

Stipendiet uppgår till 50 000 kr och delas ut på Musikförläggarnas Pris 2023 på Artipelag i Stockholm den 10 november. På galan utses och hyllas årets mest framstående låtskrivare, kompositörer och textförfattare.   

 Årets motivering:  

Musikförläggarnas stipendium går i år till en låtskrivare och artist som har hänfört publik och branschexperter världen över. ​​Hon har hyllats och lyfts av internationella magasin som Billboard, Nylon Japan och Australiens största radiokanal Triple J, samt blivit utnämnd som Framtidens Artist av P3. Genom sin konstpop, lyriska skicklighet och framstående samarbeten har hon cementerat sin position som en av landets mest lovande musikskapare. Musikvärlden väntar ivrigt på vad denna talangfulla artist kommer att erbjuda oss i framtiden. Det är med glädje vi utnämner Hanna ”Yaeger” Jäger till årets Musikförläggarnas stipendiat 2023.” 

Stipendiet har tidigare år delats ut till:  

Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius, Thibo ”Panda Da Panda” Girardon, Beatrice Eli, Leslie Tay, Carl-Mikael ”Gud” Berlander, Fanny Hultman och Madelene Eliasson (MADFUN), Lova ”LOVA” Sönnerbo, Imen ”Imenella” Mohamed, Sam Ezeh, Kendra ”waterbaby” Egerbladh 

 Musikförläggarnas stipendium utses av en oberoende jury och har årligen delats ut sedan 2012, med undantag för pandemiåret 2020.