Här är de nominerade till Riagalans musikpris
2022.03.15
Här är de nominerade till Riagalans musikpris

Idag presenteras de tre nominerade till ”Årets bästa musik i program/programidé scripted” som delas ut av Musikförläggarna tillsammans med Stim på TV-branschens årliga fest, Riagalan. Det är tredje året i rad priset, som syftar till att uppmärksamma den bästa musiken i svensk tv, delas ut. Vinnaren offentliggörs under galan på Lilla Cirkus i Stockholm den 17 maj.

ÅRETS MUSIK I PROGRAM/PROGRAMIDÉ SCRIPTED
En kunglig affär – av Stella Nova Film, kompositör: Jimmy Lagnefors [Songtrust Slalom]
Snabba Cash – av SF Studios, kompositör: Erik Enocksson [manus]
Tunna blå linjen – av Anagram, kompositörer: Irya Gmeyner [manus] och Martin Hederos [Playground Music Publishing]

Syftet med priset är att premiera den mest kreativa, och samtidigt självklara, användningen av upphovsrättsskyddad musik i svensk tv-produktion. Urvalet utgår från de inskickade bidragen i Riagalans kategori ”Årets Program/Programidé scripted”. Utmärkelsen hyllar den tv-produktion som med hjälp av musiken lyckats lyfta det rörliga materialet till en ny nivå.

Årets jury har tittat på hur väl musiken och bilden samspelar i produktionen, kreativ höjd samt hur musiken lyfter produktionen. Mottagare av priset är de som skapat musiken tillsammans med produktionsbolaget bakom tv-produktionen.

"Riagalans musikpris är något vi brinner för på Musikförläggarna då initiativet på ett så bra sätt visar betydelsen musiken har i film- och TV-produktioner och vikten av goda samarbeten branscherna emellan. Det blir otroligt tydligt genom juryarbetet vilken roll musiken kan spela i allt ifrån att skapa stämning till att bygga karaktärer och föra handlingen vidare. De musikskapares verk vi tagit del av i år är verkligen imponerande!” säger Marit Woody operativ chef på Musikförläggarna och jurymedlem i Riagalans kategori Bästa musik i program/programidé scripted.

Årets musikjury består av:
Hanna Eklöf, Musikredaktör
Lisa Montan, Kompositör
Niklas Strömstedt, Artist och programledare
Marit Woody, Operativ chef Musikförläggarna
Patrik Sventelius, Senior Advisor Rightsholder Relations Stim

Läs mer om Riagalan här

Läs mer om förra årets vinnare här