2023.09.20
Jaqe och Jenny Wilson samtalar om låttexten som berättarform under Bokmässan

Musikförläggarna bjuder under lördagen på Bokmässan i Göteborg in till ett seminarium om låttexten som berättarform. Hur förmedlar man narrativ, känslor och livsöden i låttexter? På vilka sätt kan låttexten bli ett redskap för att nå ut med ett specifikt budskap? Det är några av ämnena som låtskrivaren och rapparen Jaqe tillsammans med låtskrivaren och konstnären Jenny Wilson kommer att diskutera med moderatorn – journalisten Anna Charlotta Gunnarsson.

Musikförläggarna är åter på plats i en monter på bokmässan i Göteborg, samt med ett seminarium på F2-scenen. I år har Musikförläggarna bjudit in Jaqe och Jenny Wilson, som båda har hyllats och prisats för sina låttexter, till ett samtal om låtskrivandet som konst- och berättarform.

Seminariet, med Jaqe och Jenny Wilson om låttexten som berättarform, hålls på F2-scenen, lördagen den 30 september kl 12.00-12.45. Samtalet leds av journalisten Anna Charlotta Gunnarsson. Läs om seminariet i Bokmässans program:


https://bokmassan.se/programs/lattext-som-berattarform/

I Musikförläggarnas monter, B05:62, säljs noter från musikförlagen Gehrmans Musikförlag, NotPoolen, Notfabriken, Wessmans Musikförlag, Ejeby Förlag och Musikskolan.se.

I år släpper Musikförläggarna även en egen bok under bokmässan. Poesik är en diktsamling där svenska låttexter från de senaste 20 åren antar formen av poesi. Boken är ett tidsdokument över hur stil och karaktär i text till musik, som är en så stor del av mångas liv, präglats av omvärlden. Musikförläggarna vill med Poesik lyfta låtskrivarnas centrala roll i branschen och sätta ljus på textförfattandets del i konstnärskapet. Boken släpps i en limiterad upplaga om 100 exemplar.

Om Jaqe

Jaqe har, mycket tack vare sina texter, blivit en rapparnas favoritrappare. 2021 vann han sin Grammis i kategorin Årets textförfattare, för albumet Filmen, som släpptes samma år. Låttexterna gav honom också en nominering till Musikförläggarnas Pris 2022.

Om Jenny Wilson

Jenny Wilson är en prisad framstående låtskrivare, musiker och konstnär, känd för sin djärva och nyskapande approach inom popmusiken. Hennes karriär har präglats av banbrytande experiment och samarbeten med inflytelserika namn som The Knife, Robyn och Trentemøller.