Juryn i Musikförläggarnas Pris 2018
2018.10.04
Juryn i Musikförläggarnas Pris 2018

Imorgon avslöjas de nominerade till priser i Musikförläggarnas Pris. Urvalet har skett bland låtskrivare, kompositörer och textförfattare som varit aktuella under perioden 1 juli 2017 – 30 juni 2018. 

Popmusikjuryn
Årets popjury som röstar i kategorierna Årets kompositör, Årets textförfattare, Årets internationella framgång, Årets genombrott och Årets låt består av musikskapare, musikjournalister och branschanställda. I år har juryn haft en ny process i popkategorierna. Det nya juryförfarandet i popmusikjuryn har bestått av röstningar, i två omgångar, följt av ett jurymöte. Först har hela juryn röstat på alla bidrag och därefter har den del av juryn som består av musikskapare och musikjournalister röstat ytterligare en gång. Efter den andra omröstningen har den mindre juryn träffats, under ett jurymöte, för att diskutera bidragen och utse nominerade och vinnare i varje kategori. Den mindre juryn bestod av Christel Valsinger (juryordförande), Salla och Masse Salazar, Martin Hederos, Anders Fridén, Amber Watts, Caroline Hjelt och Aino Jawo (Icona Pop) samt Ametist Azordegan, Annah Björk, Magnus Broni, Lars Nylin och Sara-Märta Höglund.

De branschpersoner som ingått i popmusikjuryn är:
Andreas Håkansson, AnnaKornelia Åberg, Annele Hencz Mortimer-Hawkins, Calle Rydberg, Carolina Eriksson, Christoffer Lindh, Harriet Ramato, Henke Larsson, Holly Astera, Jessica Brandt, Linn Fijal, Minna Fagerstedt, Mona Aghai, Niclass Björlund, Pelle Lidell, Peo Nylén och Pernilla Svanström

Konstmusikjuryn
I de två konstmusikkategorierna, stor ensemble/opera och liten ensemble/kammarmusik, har en jury med anknytning till den svenska konstmusikscenen röstat. Även denna jury har arbetat efter en ny process. Dirigenterna Andreas Lönnqvist och Marie Rosenmir, har samordnat urvalet och lett nomineringsarbetet i konstmusikkategorierna. Tillsammans har de utsett ett urval av verk ur vilket konstmusikjuryn sedan röstat och diskuterat fram nominerade och vinnare i de två konstmusikkategorierna.

Konstmusikjuryn består av:
Fredrik Andersson, Kjell Englund, Anna-Karin Larsson, Ella Petersson, Helena Wessman och Gregor Zubicky.