Kobalt Music i exklusivt världsavtal med 100 SONGS
2015.01.26
Kobalt Music i exklusivt världsavtal med 100 SONGS

Kobalt Music Group Ltd (Kobalt) har ingått ett exklusivt avtal med musikbolaget 100 SONGS. Avtalet omfattar administration och synkronisering av alla existerande och framtida verk i 100 SONGS förlagskatalog.

– Samarbetet med Kobalt känns kul och viktigt för 100 SONGS. Kobalt har förstått vår styrka och vår idé. Vi är en "one stop shop" och vi kommer tillsammans med Kobalt fokusera mycket på synch och tillsammans hitta nya talangfulla låtskrivare/producenter, säger Tommy Leino, VD 100 SONGS.

– Det driftigaste och mest erfarna ägar- och managementteamet i hela musiksverige driver en genialisk idé för att utveckla ny talang. Det är för oss självklart att Kobalt skall vara med som partner för att bidra till att lyfta 100 SONGS artister och låtskrivare till nästa nivå, säger Johan Ekelund, Kobalt Music Scandinavia.

100 SONGS grundades 2012 av Ola Håkansson (VD, TEN Music Group), Ben Malén (VD, Stereoscope Music) och Klas Lunding (VD, Stranded Rekords). Grundidén för 100 SONGS är att en bra låt ska få chansen att höras så fort som möjligt av så många som möjligt och därför arbetar bolaget genreoberoende och kontrakterar endast singlar. A&R-teamet på 100 SONGS är ständigt ute på jakt efter nya talanger och arbetar med att få ut singlarna till en så bred publik som möjligt via bloggar, press, radio och TV. Våren 2014 startade 100 SONGS metallabeln, 666 SONGS, och nyligen grundades även en hiphoplabel. 100 SONGS arrangerar även showcases varje månad - 100 LIVE - där artister får chansen att uppträda på Etablissemanget Mosebacke i Stockholm.

Två exempel på artister som framgångsrikt startat sin resa via 100 SONGS är Miriam Bryant och Ace Wilder. Några av de senaste releaserna inkluderar ”Watch Your Step” med svenska indiepopbandet The Echo Fields och "Domingo Karmen" med Americol, som bland annat legat etta på iTunes hip-hop/rap chart. Det nya stjärnskottet är pojkbandsduon JA, som nyligen kommit hem från Singapore där de uppträtt på Youth Sensation.

 

På bilden:

Bakre raden från vänster: Klas Lunding, Taina Malén, Anna Kornelia Åberg, Ben Malén (100 SONGS), Lisa Holmgren, Carolina Eriksson (Kobalt), Anna Rolander, Isak Hellerup (100 SONGS).

Främre raden från vänster: Karin Antonson (100 SONGS), Johan Ekelund (Kobalt), Tommy Leino, Johan Forsberg (100 SONGS).