2023.04.24
Månadens förlagsporträtt: Freebird Entertainment AB

Musikförläggarna är och kommer alltid att vara otroligt stolta över våra medlemsförlag och deras viktiga roll i musikbranschen. Därför vill vi ta tillfället i akt och presentera några av de förlag som vi varje dag har äran att representera. Först ut är indiebolaget Freebird Entertainment och dess VD Maria Molin Ljunggren.

– Vi ser oss som ett boutiqueförlag som representerar ganska få klienter. Vi vill växa organiskt med ett mindre antal klienter som vi har en extra stark tro på – egentligen samma tanke som vi hade under alla åren med Lionheart Music. Vi satsar på vad vi anser är stark talang och ger dem incitament och resurser att utvecklas och bygga en stabil grund. Sverige och världen är vår marknad. Nu som då helt enkelt.

Freebird Songs, tidigare Lionheart Music Group, representerar bland annat stjärnskott som Robin Stjernberg, Isa Molin, Bobby Ljunggren, Benjamin Roustaing och Anna Bergendahl. Och med en sådan arsenal kan man fråga sig, vad är det som ligger bakom Freebirds framgångsrecept?

– Jag skulle nog säga att vi inte har någon direkt nisch. Vi levererar musik till alla typer av artister och projekt. Vi har starka melodimakare i vårt team.

Vad är det bästa med förlagsvärlden?

– Jag frågade John Rosén, som är vår Head of A&R, om detta och vi delar samma uppfattning – det bästa är att man är nära kärnan av vår bransch, nämligen låtarna. Från att sätta en session, höra en 1-dags demo, se hur låten växer fram tills den slutligen ges ut – och sedan även höra den på radio eller se den framföras live – det är en otrolig känsla. Allt börjar med låten. Vår förlagschef på Lionheart, Conny Danepalm, präntade in raden "Noten är roten" och så är det verkligen!

Vad är det bästa med att vara medlem i Musikförläggarna?

– Att vi blir uppdaterade och får en fin kontaktyta för att gemensamt driva branschen i rätt riktning. Jag tycker att förlagsbranschen i Sverige består av många vänliga själar som jag gillar att träffa och byta tankar med.

Du hittar mer information om Freebird här >

Är du medlem hos Musikförläggarna och vill att vi ska presentera ert förlag? Mejla linus.frobom@musikforlaggarna.se för mer information!

Månadens förlagsporträtt: Freebird Entertainment AB