2019.11.05
Marit Woody blir operativ chef för Musikförläggarna

Marit Woody tar rollen som tillförordnad operativ chef när Musikförläggarnas avgående VD Elisabet Widlund Fornelius lämnar sitt uppdrag. Marit rekryterades till posten som kommunikationschef i januari 2018 och får nu utökat förtroende.

Marit Woody har under sin yrkesbana arbetat i en lång rad branscher såsom kommunikation, tech och startups, ofta i ledande positioner. Hon har även tidigare erfarenhet från musikbranschen.

– Vi är oerhört glada att Marit har accepterat uppdraget. Marit är med sin drivande personlighet, sina ledaregenskaper och sin branscherfarenhet rätt person att se till att organisationen inte tappar momentum nu när Elisabet lämnar, säger Eric Hasselqvist, ordförande i Musikförläggarnas styrelse.

Musikförläggarnas styrelse arbetar nu med en översyn av verksamheten, organisationen och Musikförläggarnas strategiska riktning framåt. Syftet är att modernisera föreningen och se över att uppdraget ligger i tiden med de behov, utmaningar och möjligheter förlagen har idag och framåt. När strategiarbetet är klart ska också eventuella nya tjänster tillsättas och sådana rekryteringar påbörjas efter årsskiftet. Marit Woodys uppdrag blir nu att leda verksamheten medan processen i styrelsen pågår.

– Jag är tacksam för styrelsens förtroende. Vi har en oerhört stark och kapabel organisation och jag ser fram emot att driva verksamheten och de utvecklingsinitiativ vi redan påbörjat vidare med mina kollegor här på kansliet, säger Marit Woody.

Som tidigare aviserats slutar Elisabet Widlund Fornelius den 15 november. Marit Woody tillträder som tillförordnad operativ chef den 18 november.