Mauro Scocco gav 25 000 kronor till låtskrivaren och artisten Viktor Olsson
2015.11.11
Mauro Scocco gav 25 000 kronor till låtskrivaren och artisten Viktor Olsson

När Mauro Scocco häromdagen tog emot Musikförläggarnas hederspris på Berns Salonger i Stockholm passade han på att ge 25 000 kronor till låtskrivaren och artisten Viktor Olsson – den summa mottagaren av hederspriset får av Musikförläggarna att ge vidare till en speciell talang som han eller hon vill sätta fokus på.

– Jag är så oerhört stolt över det. Pengarna ger mig en chans att skapa tid att skriva fler låtar. Genom att fortsätta skriva musik kan jag förhoppningsvis få någon annan där ute att känna samma känslor som jag kände första gången jag hörde Mauros låtar på min pappas stereo, säger låtskrivaren och artisten Viktor Olsson, och fortsätter:

– Mauros låtar har alltid funnits i mitt liv och kommer alltid att finnas där. Hans låtar är en del av det vackra med vardagen, en del av det vackra i drömmen. Jag har lärt mig så mycket om hantverket genom att lyssna på Mauros musik – hur jag fraserar vissa ord och hur jag bygger upp en refräng.

Låtskrivaren och artisten Viktor Olsson kommer från Stenungssund i Bohuslän och släppte tidigare i år sitt debutalbum med samma namn som uppväxtorten. Albumet mötte positiv kritik och Göteborgs-Posten skrev bland annat att Viktor har ”en alldeles briljant sångröst, en soulröst som både smeker och river och som trots alla jämförelser är fylld av ett eget uttryck”.

På frågan till Mauro Scocco om varför han valde just Viktor Olsson som sin speciella talang svarar han:

– Det började med att jag hörde Viktor tolka en Eldkvarnlåt som jag visste rätt väl vad den handlade om men han gjorde den helt till sin egen, vilket är bra jobbat. Sen känner jag igen nått av mig själv tror jag i den där mixen av lika delar fascination inför rock, pop och soul.

Viktor Olsson tog emot pengarna och framförde sin låt ”Regn” på Musikförläggarnas Pris i fredags när branschorganisationen delade ut sina priser till årets mest framstående svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare.

Foto: Eero Hannukainen