Monza Publishing i internationellt samarbete med Edition Björlund
2016.05.24
Monza Publishing i internationellt samarbete med Edition Björlund

Enligt samarbetsavtalet, som tecknades i maj, ska Edition Björlund sköta om administrationen och det kreativa arbetet med Monzas katalog världen över.

– Monza är en helt outstanding katalog med oräkneliga fantastiska låtar som vi har velat sätta tänderna i länge. Vi kommer skapa en skräddarsydd setup för Monzas räkning där vi samarbetar med olika partners runt om i världen som vi vet är kreativa och finns på plats lokalt i varje land. För oss på Edition Björlund är det underbart att få jobba med bra musik och kunna föda våra samarbetspartners med Monzas högkvalitativa katalog, säger Niclass Björlund, grundare av Edition Björlund.

– Vi på Monza ser verkligen fram emot det här samarbetet, både lokalt här i Skandinavien men också internationellt. Det ska bli inspirerande att få ha ”folk på marken” som jobbar med vår katalog runt hela klotet. Vi ser verkligen fram emot det, säger Fredrik Svalstedt, vd och kreativ kraft på Monza Publishing.

Edition Björlund är ett nystartat independentförlag med samarbeten världen runt. De var också med och startade sammanslutningen IMPF, som är en intresseorganisation för independentförlag världen över.

Monza är ett independentförlag med stark A&R-kapacitet som bland annat ligger bakom namn som Hoffmaestro och Tobias Karlsson. Just nu är de aktuella med Martin Masarov - ”För Mycket Text (I Refrängen)” och Pauline, som medverkar på WDLs kommande albumrelease i juni. Dessutom släpper Death Team album samtidigt som trippelaktuella Rasmus Cantoreggi fortsätter sitt intressanta samarbete med Linus Eklöw, medverkar på Niellos kommande singel samt släpper ny singel med sitt eget artistprojekt Canto.

Bilden från vänster: Eric Hasselqvist, Monza, Thomas Hedström, Monza, Niclass Björlund, Edition Björlund, Fredrik Svalstedt, Monza och Linn Björlund, Edition Björlund.