Musikförläggarna bjuder in till samtal om K-pop och låtskrivande under Bokmässan
2019.09.24
Musikförläggarna bjuder in till samtal om K-pop och låtskrivande under Bokmässan

Kvinnliga textförfattare på topplistorna och hur man blir framgångsrik inom världens snabbast växande musikfenomen K-pop. Det är några av ämnena som kommer att diskuteras när Musikförläggarna, tillsammans med bland andra textförfattaren Ingela Pling Forsman, artisten och låtskrivaren Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker och musikförläggaren Pelle Lidell, intar Bokmässan.

För fjärde året i rad är branschorganisationen Musikförläggarna på plats på Bokmässan i Göteborg. I vår monter och på Mediascenen kommer namnkunniga journalister, författare, producenter, artister, låtskrivare och experter att diskutera samtida fenomen och aktuella ämnen inom musikbranschen. När Pia Åhlund, en av författarna till Spela boomwhackers, kommer till montern på torsdag kl 17.00 får också publiken en aktiv roll när de får prova på att använda de omtalade färgglada rören som instrument.

– Det känns roligt att kunna erbjuda våra besökare ett så brett utbud av programpunkter inom musik och populärvetenskap. En personlig favorit jag ser extra mycket fram emot är att få höra Ingela Pling Forsman, mottagaren av Musikförläggarnas Hederspris 2019, berätta om sina erfarenheter av att slå igenom i musikbranschen som kvinna, säger Elisabet Widlund Fornelius, vd på Musikförläggarna.

Seminariet med Ingela “Pling” Forsman liksom seminariet om hur man lyckas slå igenom på K-popmarknaden hålls på Mediascenen. Övriga programpunkter hålls i Musikförläggarnas monter B05:62. Programmet finns i sin helhet här.

Musikförläggarnas seminariepunkter på Mediascenen
Konsten att skriva musik för internationella K-Popstjärnor
Samtal med Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker, låtskrivare och Pelle Lidell, President Europe på Ekko Music. Marit Woody, kommunikationschef på Musikförläggarna modererar.

Kvinnliga textförfattare på topplistorna
Samtal mellan Ingela Pling Forsman, textförfattare och Annah Björk, författare och journalist.

Musikförläggarna finns på plats i monter B05:62 under hela bokmässan. I montern säljs noter, sångtexter, läromedel och spelböcker inom musik från musikförlagen Bo Ejeby Förlag, Gehrmans Musikförlag, Musikskolan.se, NotPoolen och Wessmans Musikförlag.

Bokmässans öppettider
Torsdag 26 september 09.00–18.00
Fredag 27 september 09.00–19.00
Lördag 28 september 09.00–18.00
Söndag 29 september 09.00–17.00