2018.09.27
Musikförläggarna bjuder köande Bokmässanbesökare på körsång

När Bokmässan slår upp portarna för allmänheten på lördagen kommer köande besökare att kunna njuta av körmusik med Sångensemblen Amanda. Kören, som underhåller kön och förbipasserande, kommer att befinna sig utanför stora entrén mellan 9.00 och 10.00 den 29 september. Alla är välkomna att ta del av konserten med kända svenska sånger - allt från Kent och Lasse Dahlqvist till Taube och Bellman.

För tredje året i rad kommer Musikförläggarna att, tillsammans med notutgivande musikförlag, vara på plats i en monter på Bokmässan i Göteborg. Nytt för i år är att Musikförläggarna har engagerat den Göteborgsbaserade kören Sångensemblen Amanda att framföra några av de verk som finns att läsa, och köpa, i montern.

Musikförläggarna finns på plats i monter B05:62 under hela bokmässan. I montern säljs noter, sångtexter, läromedel och spelböcker inom musik från musikförlagen Bo Ejeby Förlag, Gehrmans Musikförlag, Musikskolan.se, NotPoolen och Wessmans Musikförlag.

Om Sångensemblen Amanda:
Amanda består av en samling musiker, skådespelare, läkare, lärare och systemanalytiker samt en och annan konstnär som kör taxi och en stickbloggare. Kören har blivit ett begrepp i musikvärlden och en favorit för den stora publiken med sina sceniska och omstörtande föreställningar. Kanske beror det på gruppens starka önskan om att beröra och beröras i de möten som musiken skapar. En brokig skara körmedlemmar har skapat en unik konstnärlig spänning som utmanar och utvecklar gränserna för vad körsång kan vara.
Läs mer här >

Kören sjunger utanför Bokmässans stora entré, Mässans gata 10, Göteborg, lördag 29 september kl 9.00-10.00.

Notförlagen är på plats i Musikförläggarnas monter under hela Bokmässa. Öppettider:
Torsdag 27 september 09.00-18.00
Fredag 28 september 09.00-19.00
Lördag 29 september 09.00-18.00
Söndag 30 september 09.00-17.00