Musikförläggarna i Almedalen 2018

Elisabet Widlund Fornelius och Ludvig Werner om #metoo i musikbranschen

2018.08.16
Musikförläggarna i Almedalen 2018

Musikförläggarna var på plats i Almedalen 2018 och medverkade i seminarier, debatter och panelsamtal samt träffade politiker och andra relevanta aktörer för att informera om vår syn på EU:s upphovsrättsdirektiv.

"Hur påverkar upphovsrättsreformen i EU dig?"
På söndagen medverkade Elisabet Widlund Fornelius i en debatt anordnad av Piratpartiet. Ämnet var den förestående upphovsrättsreformen och medverkande var: Mattias Bjärnemalm, Politiskt sakkunnig i nätpolitik för Gröna gruppen, Piratpartiet, Christofer Fjellner, Europaparlamentariker, Moderaterna, Per-Arne Håkansson, Riksdagsledamot, Socialdemokraterna, Anna Horn, Vice ordförande LUF, Liberalerna, Yolanda Bohm, Kulturpolitisk talesperson, Feministiskt initiativ, Elisabeth Widlund Fornelius, Vice ordförande i Stim och vd på Musikförläggarna samt Pär Nygårds, Näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen.

"AI, blockkedjan och cashflow
– så säkrar tech det svenska musik- och poddundret"
Åsa Enström, Chefsjurist på BMG och vice ordförande i Musikförläggarnas styrelse var med i ett panelsamtal på nättidningen Breakit:s scen i på tisdagen. Panelen diskuterade det svenska musikundret, framgångsrika musiktechbolag som är på gång och vad som ligger bakom det svenska ljudundret. Medverkande var: Diego Farias, medgrundare och vd, Amuse, Åsa Enström, chefsjurist, BMG, Hedvig Ahlgren, medgrundare och COO, Stagecast, Alexander Pärleros, podcaststjärna, Framgångspodden och Åsa Otterlund, vd, Amplify.

#metoo som katalysator till kreativitet och innovation
Musikförläggarnas vd Elisabet Widlund Fornelius medverkade i ett samtal kring #metoo där hon och Ifpis:s vd Ludvig Werner talade om den gångna hösten och hur musikbranschen reagerade på #metoo samt hur organisationerna gått vidare i arbetet mot sexuella trakasserier och för jämställdhet. Ledarskapsexperten, dr Åsa Lundquist Coey medverkade också i samtalet och analyserade vilka positiva effekter vi kan skörda när vi med normkritiska åtgärder skapar en säker arbetsmiljö för alla. Samtalet anordnades av jämställdhetsbyrån Klara K och leddes av Camilla Wagner.