2014.08.28
Musikförläggarna på Live at Heart

Den första helgen i september arrangeras showcasefestivalen Live at Heart i Örebro. Där träffas artister och band från hela Sverige för att spela live på stadens klubbscener inför en musikintresserad publik och ditresta representanter från musikbranschen.

Musikförläggarna finns med som avsändare på eventet 100 Live under Live at Heart på spelstället ”Soleo” i centrala Örebro lördagen den 6 september.

Där presenterar vi två förlagssignade akter till programmet: Slangbella (Smilodon Songs) och King Melodies (Westin Publishing).

 

Om Slangbella:

Känslan när man vänder allt inåt och sätter eld på sig själv, är hög högt uppe i ett träd, blir översvämmad av tårar och inte kan simma. Den känslan. Mellan Stockholms asfalt och skånskt grus bygger Slangbella en stad av glas med stängda landskap och vildhjärtan. Efterfestdekadens. Mamma… Slangbella skildrar allt öppet, med kött och blod. När sommarens hetta har falnat och kvällarna åter blir svala kan allt plötsligt kännas längesen. Nya singeln ”Sommarhjärtan” handlar om det och dagar av salt som långsamt tynar bort i en dröm.

Om debutalbumet "Slangbella was here” (2012) var näven i luften så är "Kött och blod" efterfesten. Kanske till och med efter efterfesten. När alla har gått hem. Till och med den man ville skulle stanna.

Slangbella är Anders Alexander Nilsson, ena halvan av Alice In Videoland, som släpper sitt andra album ”Kött och blod” den 20 september.

 

Om King Melodies:

Det är lätt att gilla King Melodies. Publiken hänger med i musiken från första till sista ton, den är enkel, tilltalande och unik. Det är indiepop, rock n roll och det är "du-får-bestämma-själv". Det är mycket skägg, mer tatueringar, kladdigt smink och en spröd röst som får dig att vilja hålla någon hårt i handen. Modiga texter med förmågan att förmedla ett avtryck bestående av glädjejubel i magtrakten. Som en gräsfläck på ett par vita jeans fastnar musiken på trumhinnan. Varje sång är en pärla på ett halsband. En unik men allmänmänsklig berättelse om vad vi gör mot/med varandra idag… och imorgon.

King Melodies befinner sig för närvarande en promotionturné för singeln "Beardy Ghost" som kommer sträcka sig under höst och vinter 2014.

 

Mer information och spelschema finns på www.liveatheart.se