Musikförläggarna söker en Medlems- och kommunikations-assistent
2022.08.24
Musikförläggarna söker en Medlems- och kommunikations-assistent

Musikförläggarna är de svenska musikförlagens branschorganisation. Vi driver musikförlagens och deras kontrakterade upphovspersoners frågor i kontakter med både beslutsfattare, myndigheter, övrig musikbransch, media och allmänhet. Att skapa förståelse för musikens värde och för upphovsrättens funktion och betydelse är en av våra huvuduppgifter. Musikförläggarna anordnar och deltar i ett flertal synliggörande aktiviteter varje år där vårt största är den årliga galan och prisutdelningen av Musikförläggarnas pris.

Nu söker Musikförläggarna en ny medarbetare till sitt kontor i centrala Stockholm. Det är en helt ny roll som Medlems- och kommunikations-assistent för att vara Musikförläggarnas närmaste kontakt med våra medlemmar och sköta vår löpande kommunikation såsom nyhetsbrev, sociala medier, skriva pressmeddelanden samt webbtexter.

På Musikförläggarnas kansli är vi ett litet tajt gäng som alla hugger i, stödjer varandra i projekten och samarbetar nära. Och, ja, vi tycker att man ska ha roligt på jobbet!

Om den nya rollen som Medlems- och kommunikationsassistent
Den nya rollen som Medlems- och kommunikations-assistent stöttar vår projektledare med kommunikation kring våra projekt samt har mycket direktkontakt med våra medlemmar och de arbetsgrupper Musikförläggarna driver. Medlems- och kommunikationsassistent kommer även att ansvara för att medlemmar hålls uppdaterade kring samarbeten med våra systerorganisationer i Stim-sfären. Rollen rapporterar direkt till operativ chef.

Bland arbetsuppgifterna finns:
• Skriva protokoll för våra arbetsgrupper samt sköta kommunikationsflödet mellan arbetsgrupperna och Stim
• Anordna events/träffar för A&R:s på våra medlemsförlag
• Kommunicera aktuella frågor mellan Stim och medlemmar
• Skriva och publicera webbtexter
• Driva PR-arbete – skriva och publicera pressreleaser
• Ta hand om Musikförläggarnas sociala medier
• Skriva och publicera nyhetsbrev
• Stöd, såväl i kommunikation som eventdetaljer, i arbetet kring Musikförläggarnas pris
• Ansvara för medlemsservice, exempelvis genom att hitta partners och förhandla förmåner för våra medlemmar
• Aktivt arbeta för att få in nya medlemmar samt kommunicera med, och engagera, befintliga medlemmar

Arbetet utförs under kontorstid på vårt kontor på Drottninggatan 81A i Stockholm och en del resor och aktiviteter på kvällstid förekommer.

Vem vi söker
Vi tror att du är i början av karriären och har någon form av kommunikationsutbildning. Som person är du nyfiken och lär dig snabbt samt är social, utåtriktad och trivs med att nätverka. Du älskar att skriva och är en mycket god skribent. Svenska skriver och talar du flytande och du känner dig väl hemma med engelska i såväl tal som skrift. Du är noggrann, ansvarsfull, leveranstrogen och har en hög servicenivå. Vi tror att du lyckas bäst i rollen om du har en god förståelse för musikbranschen och dess aktörer.

Det är meriterande med erfarenhet från arbete på Musikförlag och/eller en genomgången musikbranschutbildning.

Om du känner igen dig i beskrivningen och vill arbeta för svenska musikförlag, upphovspersoner och upphovsrätt ser vi mycket fram emot din ansökan!

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Lönespann: 25.000 – 30.000 kr/mån
Förmåner: Bland annat friskvård och delvis betalt SL-kort

Frågor om tjänsten besvaras av Marit Woody, operativ chef på Musikförläggarna:
Mejl: marit.woody@musikforlaggarna.se
Tel: 070-7398606

Skicka ansökan, med CV och personligt brev, till:
marit.woody@musikforlaggarna.se

Skriv Medlems- och kommunikations-assistent i ämnesraden. Sista dag att ansöka är den 22 september 2022. Intervjuer och urval sker löpande.