2014.10.30
Musikförläggarnas hederspris till Monica Dominique

Musikförläggarnas hederspris tilldelas i år kompositören, arrangören och pianisten Monica Dominique, som under ett halvt sekel med lust och lekfullhet förfört oss med sin notpenna, musikalitet och sprudlande personlighet. Monica tar emot priset under galan Musikförläggarnas Pris fredagen den 7 november på Berns Salonger i Stockholm.

– Det är vansinnigt roligt och hedersamt. Ibland går man och stretar och undrar om det är någon som egentligen bryr sig om det man gör – och så visar det sig att det är det! Det är upplyftande. Det är också extra kul att priset avser mitt komponerade, som ligger mig varmt om hjärtat. Det är stort, säger Monica Dominique.

Musikförläggarnas hederspris delas årligen ut av branschorganisationen Musikförläggarna och tillfaller en eller flera musikskapare som gjort betydande insatser under lång tid i svenskt och/eller internationellt musikliv samt tjänat som extraordinär inspirationskälla. Mottagaren utses av Musikförläggarnas styrelse.

Årets motivering: Som själva urmodern för gränsöverskridande musik har hon under ett halvt sekel med lust och lekfullhet förfört oss med sin notpenna, musikalitet och sprudlande personlighet. Från råsväng vid hammondorgeln och flygande flygelturer till teater, opera, kabaré och den där sommaren som aldrig säger nej – Musikförläggarnas hederspris 2014 tilldelas Monica Dominique.

Nytt för i år är att mottagaren av hederspriset får 25 000 kronor att ge vidare till en speciell talang som man gärna vill sätta fokus på. Vem som är Monicas val avslöjas i samband med prisceremonin på Berns Salonger den 7 november.

Läs mer om Musikförläggarnas Pris på www.musikforlaggarnaspris.se

Musikförläggarnas hederspris har tidigare år delats ut till: Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Per Gessle, Robert Broberg, Sven-David Sandström, Thore Skogman, Georg Riedel, Carl-Bertil Agnestig, Povel Ramel och Benny Andersson & Björn Ulvaeus.