Musikjuryn till Riagalan 2022 är utsedd
2022.02.01
Musikjuryn till Riagalan 2022 är utsedd

Nu är musikjuryn till Riagalan 2022 utsedd. För tredje året i rad delar Musikförläggarna och Stim ut pris till "årets bästa musik i program/programidé scripted" på Riagalan.

Syftet med priset är att premiera den mest kreativa, och samtidigt självklara, användningen av upphovsrättsskyddad musik i svensk tv-produktion. Urvalet utgår från de inskickade bidragen i Riagalans kategori ”Årets Program/Programidé scripted”. Utmärkelsen hyllar den tv-produktion som med hjälp av musiken lyckats lyfta det rörliga materialet till en ny nivå.

Juryn har tittar på hur väl musiken och bilden samspelar i produktionen, kreativ höjd samt hur musiken lyfter produktionen.

I februari sammanträder juryerna för att utse tre finalister och en vinnare i samtliga kategorier. Årets finalister kommer att avslöjas den 22 februari och vinnarna koras under prisutdelningen på Lilla Cirkus i Stockholm den 17 maj.

Riagalans musikjury

Marit Woody, operativ chef, Musikförläggarna

Patrik Sventelius, Senior Advisor Rightsholder Relations, Stim

Lisa Montan, kompositör

Niklas Strömstedt, artist och programledare

Hanna Eklöf, musikredaktör

Riagalans samtliga kategorier; Årets producent, Årets berättare, Årets visuella uttryck, Årets ljudupplevelse, Årets organisatör, Årets profil, Årets castare, Årets musik, Årets originalidé, (scripted/unscripted), Årets program (scripted/unscripted).