Ny producentkurs för kvinnliga låtskrivare
2014.11.20
Ny producentkurs för kvinnliga låtskrivare

Bakom initiativet står Oskar Linnros (Dundra), Nina Nestlander (Sweden Music), Jessica Brandt (Universal Music Publishing) och Linnea Bengtsson (Universal Music Publishing). Kursen är ett icke vinstdrivande initiativ med finansiellt stöd från musikförlaget Universal Music Publishing och musiktjänsten Spotify.

– I min roll som förläggare slås jag dagligen av hur oerhört mycket musikalisk talang som finns bland unga kvinnor. Trots att kreativiteten och drivkraften är större än någonsin, tar fortfarande förvånansvärt få tjejer steget till att just producera sin egen musik. Vi vill uppmärksamma detta och arbeta aktivt för en förändring - med förhoppningen att REC Collective ska bidra till att bygga framtidens producenter, säger Jessica Brandt, A&R på Universal Music Publishing.

Kursen är avgiftsfri och äger rum i Spotifys lokaler i centrala Stockholm. Den sträcker sig över tre månader under tre intensiva helger med start den 10 januari 2015. Förutom lektioner certifierade av lärare inom musikproduktion bjuder REC Collective på föreläsningar med några av Sveriges mest intressanta artister och producenter samt personlig vägledning av mentorer.

Deltagarna är sångerskor, DJ:s och rappare med en sak gemensamt: de är alla låtskrivare som tänker lära sig att producera.

– Musikproduktion är ett språk. Att lära sig grunderna i det språket är att göra sig oberoende. Det är ett sätt att finna - och senare kunna återuppfinna - sig själv som skapare. Vi vill peppa våra deltagare att behålla makten själva, hela vägen, säger Oskar Linnros, musikproducent.

 

Läs mer om REC Collective på:
www.facebook.com/reccoll
www.twitter.com/reccoll
www.reccollective.tumblr.com
Instagram: @reccollective