2024.02.23
Nya medlemsförmåner hos Musikförläggarna

Som musikförlagens enade röst driver Musikförläggarna viktiga branschfrågor gentemot beslutsfattare, myndigheter, övrig musikbransch, media och allmänhet. Vi ger också våra medlemmar tillgång till våra arbetsgrupper och bjuder till kunskapshöjande seminarier, evenemang och mycket mer. Vi erbjuder även våra medlemmar förmåner i form av rabatter och exklusiva erbjudanden hos ett antal tjänster och företag. Nedan är de senaste i raden som Musikförläggarna nu kan erbjuda sina medlemmar:

BMAT

Musikförläggarna kan nu erbjuda upp 20% rabatt hos monitoreringstjänsten BMAT. 

De tillgängliga tjänsterna för våra medlemmar inkluderar:

1. Musikövervakning för TV och radio:
Dygnet runt-övervakning av radio- och TV-kanaler för att identifiera musikanvändning. Interaktiv instrumentpanel för att spåra resultat:

  • Hjälper förläggare med marknadsföringsaktiviteter.
  • Jämför rapporter om musikanvändning.
  • Upptäck potentiellt orapporterade musikanvändningar av programföretag och produktionsbolag.

2. Övervakning av TV-reklam:
Spårar användningen av musik i TV-reklam för att:

  • Övervaka kampanjer.
  • Spåra intrång på licensierad musik för kampanjer
  • Upptäck olicenserad musik i kampanjer

3. Film- och TV-övervakning:
Spårar audiovisuella material där din musik används:

  • Identifierar användning över hela världen.

4. Youtube-anspråk:
Skannar Youtube-videor och kanaler:

  • Upptäck eventuell orapporterad användning av din musik.
  • Gör anspråk på intäkter från orapporterad musik

Kontakta linus.frobom@musikforlaggarna.se för mer information

ICMP:s anti-piracy-plattform (drivs av MUSO)

Musikförläggarna är medlemmar i den globala musikförläggarorganisationen ICMP (International Confederation of Music Publishers). ICMP representerar musikförläggare från olika länder och regioner runt om i världen med huvudsyftet att främja och skydda musikförläggarnas intressen samt arbeta för en rättvis och hållbar musikindustri globalt.

Tillsammans med MUSO, en av världens ledande specialister inom anti-piracy, har ICMP utvecklat en tjänst för att skydda grafiska rättigheter online.. Anti-piracy-plattformen (APP) är en automatiserad innehållsskyddslösning som identifierar upphovsrättsintrång online, skickar takedown-notiser och ser till att innehållet förblir borta - enligt den så kallade "Take down, stay down”-principen. Tjänsten är särskilt lämpad för notutgivande förlag men kan med fördel användas av alla som har en katalog som kan utsättas för upphovsrättsligt intrång online, till exempel genom olovlig framställning av noter eller andra bearbetningar av verk.

Genom Musikförläggarnas medlemskap i ICMP täcks alla abonnemangsavgifter, och medlemsförlag i Musikförläggarna kan dra nytta av tjänsten till ett kraftigt reducerat pris.

Läs mer och se prislista här >

Företagskurs inom generativ AI hos DigJourney

Generativ AI har haft sitt genombrott och bidragit till en explosion av nya tjänster. Nu kan Musikförläggarna erbjuda alla medlemmar 20% rabatt på kursen ”Kom igång med generativ AI" hos utbildnings- och rådgivningsföretaget DigJourney. 

På kursen ”Kom igång med generativ AI" utforskas, tillsammans med experten Paulina Modlitba, AI från maskininlärning till dagens generativa språkmodeller. Du kommer att förstå grunderna i generativ AI i allmänhet och lära dig hur du använder och bemästrar några specifika AI-tjänster.

Läs mer om kursen och se kommande kursdatum här >
Kontakta linus.frobom@musikforlaggarna.se för att få tillgång till rabatten

Scandic

Scandic är nordens största hotellkedja med över 280 hotell i sex länder. Nu erbjuder de rabatter på hotellrum och konferenspaket till Musikförläggarnas medlemmar och deras låtskrivare:

- 10 % på hotell
- 10% på mötespaket (konferens)

Erbjudandet gäller i alla länder där Scandic finns och på alla rumskategorier (utom sviter), ink frukost.
Kontakta linus.frobom@musikforlaggarna.se för mer information