Off The record #5 – panelprat om dansmusik och musikjournalistik

Foto: Rodrigo Paras

2018.11.27
Off The record #5 – panelprat om dansmusik och musikjournalistik

Igår kväll bjöd Musikförläggarna, tillsammans med Ifpi, åter igen in den svenska musikbranschen till en klubbkväll. Off The Record #5 hölls på Mono (Nosh and Chow) i Stockholm och innehöll två diskussionsglada paneler.

I den första panelen modererade Calle Dernulf (DJ, journalist och ansvarig för Musik- och kulturprogram på Red Bull) deltagarna Sandra ”Mosh” Mickelsson (DJ, producent och radiopratare), Samir Yosufi (programledare på P3) och Anna Gavanas (författare) om ämnet ”Svensk dansmusik - från Avicii till Kablam”. Några av Sveriges största musikexporter, med hög kommersiell relevans, kommer från dansmusiken. Samtidigt frodas också en progressiv rörelse med DJ:s och producenter, inom den elektroniska dansmusiken, som kontinuerligt utmanar existerande normer.

Nästa diskussionsämne var ”Musikjournalistik i graven?”, modererat av Pelle Tamleht (chefredaktör på Nöjesguiden). Anna Moore (PR-konsult), Sara Martinsson (journalist och musikskribent) och Andreas Widholm (Forskare inom mediestudier, SU) delade med sig av sina olika tankar kring att det är allt vanligare att artister själva äger och kontrollerar egna mediekanaler samt att medias tillgång till artisterna blir mindre.

Här finns fler bilder från Off The Record #5.