2019.03.08
Tove Lo, Noonie Bao och Robyn toppar Stims lista över kvinnliga låtskrivare

Idag släppte Stim en lista över de Mest framgångsrika kvinnliga låtskrivarna i Sverige under 2018. På förstaplats ligger artisten och låtskrivaren Tove Lo.

Stims lista finns flertalet kvinnliga låtskrivare bakom internationella hitlåtar. Jonnali "Noonie Bao" Parmenius exempelvis som fick pris som Årets internationella framgång på Musikförläggarnas pris 2018. Hon ligger bakom låtar som ”Never Be The Same” och ”OMG” med Camila Cabello och har jobbat med en mängd internationella storheter som David Guetta, Katy Perry, Charli XCX och ALMA, för att nämna några.

- Det är en bra bit kvar innan de kvinnliga låtskrivarna är lika representerade på topplistorna som de manliga. Förutsättningarna har inte har varit desamma för kvinnor och män i yrket. Men det finns en helt annan medvetenhet idag, vilket är en bra - men inte tillräcklig - utveckling. Vi fortsätter att arbeta för att svenska kvinnliga låtskrivare ska ta plats i toppskiktet, i många genrer över hela världen, säger Elisabet Widlund Fornelius, vd på Musikförläggarna.

1. Tove "Tove Lo" Nilsson
Wolf Cousins/Warner/Chappell Music Scandinavia

2. Jonnali "Noonie Bao" Parmenius
Sony/ATV Music Publishing

3. Robin "Robyn" Carlsson
Robynsongs/Universal Music Publishing

4. Zara Larsson
Publishing Company TEN

5. Laleh Pourkarim
GML Production

6. Charlee Nyman
Lux Like Publishing/Sony/ATV Music Publishing

7. Melissa Horn
Manus

8. Klara Söderberg (First Aid Kit)
Jagadamba/Kobalt Music

9. Johanna Söderberg (First Aid Kit)
Jagadamba/Kobalt Music

10. Karin Dreijer Andersson
Universal Music Publishing