2013.04.25
Två nya styrelsemedlemmar

På Musikförläggarnas ordinarie föreningsstämma den 17 april valdes Eva Karman Reinhold och Kerstin Mangert Sturk in i styrelsen.

Eva Karman Reinhold har gått musiklinjen på Södra Latin och är utbildad producent. Hon har tidigare jobbat på Stim, Gazell och varit förlagschef på MNW. År 2004 startade hon förlaget Smilodon Songs. Parallellt har hon studerat juridik och svenska samt jobbat ett par år med musik-/nöjesjuridik på en advokatbyrå. Idag är hon åter egenföretagare samtidigt som hon gör klart sin juristexamen. Eva är initiativtagare till gruppen SIMPL (Swedish Independent Music Publishers Liaison), en arbetsgrupp inom Musikförläggarna för mindre oberoende förlag.

Kerstin Mangert Sturk arbetar som fristående konsult med inriktning på utveckling – från strategisk nivå till handgripligt förändringsarbete. Hon har tidigare erfarenhet från Stim där hon jobbat med upphovsrättsförvaltning i ledande befattningar inom strategisk affärsutveckling och ekonomi samt projekt inom IT och omorganisering, både nationellt och internationellt. Kerstin var en av initiativtagarna till bildandet av ICE – Stims och PRS gemensamma verkdokumentationsdatabas. Idag fokuserar hon på utmaningarna och behovet av vidareutveckling inom musikbranschen. Kerstin sitter även i styrelsen för Gehrmans Musikförlag.

Vi önskar varmt välkommen till båda och ser fram emot verksamhetsåret. Samtidigt tackar vi Stefan Gullberg och Conny Danepalm för ett väl utfört styrelsearbete.