2023.05.17
Välkommen Erik Törnquist – ny i Musikförläggarnas styrelse

På Musikförläggarnas stämman den 28 april hälsades den nya ledamoten, Erik Törnquist, Universal Music Publishing, välkommen och önskades all lycka i sin nya roll. Även avgående ledamoten Martin Ingeström avtackades av ordförande Titti Mangert för sina år i Musikförläggarnas styrelse.

Erik är en kultur- och litteraturvetare från Linköping och har en gedigen erfarenhet inom musikbranschen. Han arbetade på Stim i 5 år på 90-talet och har sedan dess arbetat på BMG Music Publishing, Warner Chappell och sedan 2017 på Universal Music Publishing AB, där hans officiella titel är Head of Administration & Business Affairs. Han har tidigare varit ordförande i Musikförläggarnas arbetsgrupp DoDa under 10 års tid. Erik är gift med Malin och har fyra barn. Han bor i Traneberg och lyssnar på jazz och indie dygnet runt. Vi frågade Erik om hans förhoppningar kring sin nya roll i styrelsen och fick svaret:

"Det ska bli väldigt roligt och spännande att bli en del av Musikförläggarnas styrelse och jag hoppas att jag med mina snart 30 år av musikadministration, på stim och olika musikförlag, ska kunna bidra till arbetet att slå vakt om upphovsrättens och musikens värde från förläggarperspektiv. Det är en utmaning att verka i en bransch som är i ständig förändring och en ynnest att få jobba med mitt största intresse och odla mitt musiknörderi". 

Välkommen Erik Törnquist – ny i Musikförläggarnas styrelse