2014.04.02
Viska Musik i samarbete med BMG Chrysalis

Efter att lämnat branschen vid ett antal tillfällen, senast efter att ha startat upp 2101 Records med RedOne, har Peter Swartling bestämt sig för ännu ett race.

- Tiden känns rätt och jag har identifierat en del ultratalanger! Det har ju gått bra tidigare (Jörgen Elofsson, Kara DioGuardi, RedOne, Teddy Sky, Billy Mann, Robyn, etc) så jag tänkte: okejråh – det är väl dags för ett förlag igen. Att samarbetspartner blir BMG Chrysalis är för mig självklart. Sanken har samlat ett kanonteam och affärsmodellen är attraktivast och smartast. Med full transparens och affärsmässig fairness sätter de en standard för hela branschen. Det är inte helt otänkbart att detta är det första av flera nyheter från mitt håll, säger Peter Swartling i ett pressmeddelande.

- Peter har en fantastisk karriär bakom sig som A&R och när han nu startar upp och ger sig in i musikvärlden igen var det ingen tvekan om att vi på BMG Chrysalis vill vara med, Peter har ett brett kontaktnät och en stor känsla för att hitta ny talang. Han vet hur en hit ska låta, fortsätter Sanken Sandqvist, VD på BMG Chrysalis Scandinavia.