Waterbaby tilldelas Musikförläggarnas stipendium 2022

waterbaby

2022.11.03
Waterbaby tilldelas Musikförläggarnas stipendium 2022

Musikförläggarnas stipendium delas årligen ut av en oberoende jury i syfte att uppmärksamma en ung låtskrivartalang i början av karriären. Årets stipendiejury består av Johanna Eriksson, chefredaktör på Gaffa och Fumi Amao, Artist & Label Partnerships Manager på Spotify.

Delar av juryns motivering till att Kendra “waterbaby” Egerbladh tilldelas stipendiet lyder: “Vi har fått en tease av hennes musik genom hennes kritikerhyllade gästverser, där hon med en kombination av hennes mjuka röst, charmiga melodier och texter levererar låtar som en försvinner i.” Juryn framhåller också att de med spänning ser fram emot att få höra waterbabys egna låtar, då de anser att hon är en av de mest intressanta musikskaparna just nu.

– Jag är så glad och tacksam över att få årets stipendium, det behövdes absolut! Stort tack för att ni tror på mig och min musik, som ni förhoppningsvis kommer få höra mer av snart, säger Kendra “waterbaby” Egerbladh.

Stipendiet uppgår till 50 000 kr och delas ut på Musikförläggarnas Pris 2022 på Grand Hôtel i Stockholm den 11 november. På galan utses och hyllas årets mest framstående låtskrivare, kompositörer och textförfattare.

Årets motivering:
”Musikförläggarnas stipendium går i år till en låtskrivare och artist som har fängslat fans och tastemakers världen över – detta trots att hon inte har släppt något själv än. Vi har fått en tease av hennes musik genom hennes kritikerhyllade gästverser, där hon med en kombination av hennes mjuka röst, charmiga melodier och texter levererar låtar som en försvinner i. Hon har på kort tid bubblat upp till en av de mest intressanta musikskaparna där ute, och nu när hennes egna låtar börjar ta form väntar vi spänt på vad denna lovande talang kommer att introducera oss till i framtiden.

Det är med stor glädje vi presenterar årets Musikförläggarnas stipendiat: Kendra ”waterbaby” Egerbladh!”

Stipendiet har tidigare år delats ut till:
Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius, Thibo ”Panda Da Panda” Girardon, Beatrice Eli, Leslie Tay, Carl-Mikael ”Gud” Berlander, Fanny Hultman och Madelene Eliasson (MADFUN), Lova ”LOVA” Sönnerbo, Imen ”Imenella” Mohamed, Sam Ezeh.

Musikförläggarnas stipendium utses av en oberoende jury och har årligen delats ut sedan 2012, med undantag för pandemiåret 2020.