banner_1

Tid till årets gala

Musikförläggarnas Pris

Branschorganisationen Musikförläggarna bildades 1928. År 2003 firade vi 75-årsjubiléet med att instifta en prisgala för att hylla alla våra svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare — musikförlagens närmaste samarbetspartners.

Idag är Musikförläggarnas Pris väl etablerat och mycket uppskattat. Som alltid med fokus på alla de fantastiska upphovspersoner som lägger den grund musikbranschen vilar på, nämligen låten/kompositionen. Som mötesplats vill vi att prisgalan ska uppmuntra och inspirera alla som på ett eller annat sätt jobbar med att skapa musik.

Priset delas varje år ut i ett flertal kategorier under en festlunch på Berns i Stockholm. 2019 arrangeras Musikförläggarnas Pris fredagen den 8 november.

Kategorier
Priset delas ut i kategorierna ”Årets kompositör”, ”Årets textförfattare”, ”Årets internationella framgång”,
”Årets genombrott”, ”Årets låt”, ”Årets konstmusikpris – stor ensemble/opera” och ”Årets konstmusikpris – mindre ensemble/kammarmusik”.

Därtill delas det årligen ut ett hederspris och ett stipendium. I samarbete med Stim delas även ut ett pris för ”Mest spelade låt”.

För att särskilt uppmärksamma en kompositörs livsgärning kan ett pris för ”Lifetime Achievement” delas ut.

Jury
I kategorierna ”Årets kompositör”, ”Årets textförfattare”, ”Årets internationella framgång”, Årets genombrott” och ”Årets låt” väljs nominerade och vinnare av en jury bestående av musikskapare, musikjournalister och förlagsanställda.

I kategorierna ”Årets konstmusikpris – stor ensemble/ opera” och ”Årets konstmusikpris – mindre ensemble/ kammarmusik” utses nominerade och vinnare av en specialjury.

Läs mer om hur juryn arbetar, samt jurysammansättning 2019, här.

Biljettfrågor
Kontakta

Nyheter

 Musikförläggarnas pris