2013.04.16
Alina Devecerski​, Nina Persson och Ayesha till Popkollo i sommar

I sommar arrangeras Popkollo på sju orter för totalt 350 deltagare. Några av årets gäster är Alina Devecerski, Nina Persson (The Cardigans) och Ayesha.

En viktig del i den arena som Popkollo skapar för unga tjejer att utveckla sitt musikintresse är de förebilder som erbjuds deltagarna i de musiker och artister som kommer till kollot. Genom åren har artister som The Knife, Robyn och Säkert! med flera hållit workshops i allt ifrån hur man samplar och använder ljud i musik till hur man kan skriva en skruvad text till sin låt.

Ett av de större namnen av de som handleder på Popkollo i sommar är Alina Devecerski, som ligger bakom hitlåtar som
Flytta på dig och De e dark nu: - Jag hoppas både kunna inspirera och också bli inspirerad av alla coola tjejer jag kommer träffa, berättar Devecerski, som kommer besöka kollot i Botkyrka och där visa hur en låt kan gå från idé till färdig produktion.

Popkollo genomförs i sommar i Luleå, Umeå, Botkyrka, Katrineholm, Hultsfred, Göteborg och Malmö. Deltagare kan välja på att gå antingen de genrelösa inriktningarna Original (12-16 år) och Fortsättning (14-18 år), eller att gå någon av de särskilda inriktningarna Metal/Punk (14-18 år), Elektro (14-18 år) och Hiphop/RnB (14-18 år) som arrangeras i Hultsfred.